29 november 2009

Alpacka

Har sedan i sommras varit fadder till en alpacka som heter Ayta. Hon bor på den Gamla Mölle Gården på Österlen.
När vi var där i somras blev jag kär i alla Alpackorna. De var ju ett jätte häftigt djur. Innan jag började sticka, i våras, hade jag inte aldrig ens hört talas om Alpackor. Och nu är det dax att lära sej att ta hand om den ull som jag har möjlighet att köpa när djuren klipps till våren.


Passade även på att köpa handspunnet garn från ett av de andra djuren, närmare bestämt Yani. Kul med garn där man på etiketten får se en bild av djuret som ullen kommer ifrån och också lite fakta om närdjuret är fött och klippt osv. Garnet har legat i lådan sedan i somras och jag har inte riktigt kunnat bestämma mej för vad jag skall göra med det.

Har nu äntligen bestämt mej för att försöka göra en likadan lövsjal som Carloina gjort i olikafärger, se tidigare inlägg. Hoppas jag klarar av det. Garnet "kräver" liksom att jag lyckas göra något fint av det.

Har kommit en liten bit och det verkar som jag klarar av det även om det tar sin tid för mej att läsa mönsterrapporten och sticka rätt. Har också gjort lite prover med olika storlekar på stickorna men tycker att det blev finast med mindre stickor (3,5).

Sjalen är rolig att göra och även baksidan blir hemskt fin. Se bilden nedanför. Dock är garnnet lite mer brun/svart än det ser ut på bilden det var hemskt svårt att göra garnet och sjalen rättvis.

/Lisa

24 november 2009

Tovat

Efter min första tovning (grå pulsvärmare) blev jag sugen på något mera. Det var ju hemskt spännande att stoppa in en jättestickning i tvättmaskinen för att sedan kunna ta ut något helt annat.

Har gjort mej en väska efter ett dropsmönster. Använde mej av Lovika garn och stickor 9 så det gick på ett par dagar. Skall sätta i ett foder och vänta på våren (eller i alla fall lite uppehåll) och sedan skall den användas.
Kommer med all säkerhet att tova mer. Någon som har några roliga mönster eller förslag på vad man kan göra förutom väskor och tofflor?
/Lisa

14 november 2009

Uppifrån och ner kofta


Har, efter att ha ångrat mej och repat upp tidigare påbörjad clownfärgad uppifrån och ner kofta, börjat på en ny. Den skall bli enfärgad i rosa ull garn ifrån Heavens hand. Känns mer som något jag kommer att använda när den väl är klar än den tidigare väldigt färgrika kofta.

Blev hemskt inspirerad av Carolina och den broderade mössa. Kanske kan man göra något snyggt broderat på min kofta när den är klar. Der börjar dra ihop sej till att trixa med ärmarna. Då detta är min andra stickade tröja någonsin så hoppas jag på både tålamod och lite tur när det är dax.
Får återkomma med tröjan om ett par veckor då den förhoppningsvis är klar.
/Lisa

13 november 2009

Tovade pulsvärmare
Det började som ett strumpprojekt förra veckan och slutade i ett par tovade pulsvärmare i förrgår. Tyckte att strumporna (som skulle tovas till tofflor) aldrig blev riktigt roliga att sticka, så efter ett tag maskade jag av och tovade det jag stickat i maskinen. Och det blev precis lagom stort för att sätta runt handleden. Ibland gäller det att ha lite tur.
Jag har hunnit med att använda muddarna en dag och är ganska nöjd. Har två och ett halvt nystan kvar av det underbara eco ullgarnet så det kanske blir fler nuddar.

/Lisa

10 november 2009

Garn och Te

Äntligen! Vad kul. Mitt garn- och tepaket har kommit. Jättefina garner och goda teer samt några små påsar med hudcremer.

Det rosa underbara Ullgarnet från Vikinggarn är precis i min smak och kanske blir det en mössa. Jag måste nog fundera ett par dagar innan jag bestämmer mej.

Tack så mycket till min paketskickare Åsa (http://skogsmommo.bloggagratis.se/)

/Lisa

8 november 2009

Höstsjalar

Äntligen börjar mina sjalar bli klara. Dels skall det bli skönt att kunna fokusera på alla andra projekt som är på gång och saker jag vill göra. Dessutom skall det bli skönt att få börja använda dem nu när det definitivt har blivit höst.

Den blå "halsduks"sjalen är otroligt mjuk då den är stickad i Araucania som består av ull, alpacka och silke. Gillar också att den är lite anorlunda med en spetskant bara på ena sidan.


Den vita sjalen är gjord efter ett mönster ifrån Marks and Kattens och garnet är Baby Eco ull ett garn som jag gillar jätte mycket just nu.



Gillar den avlånga modellen som gör att den går bra att antingen vira runt halsen som en halsduk eller lägga över axlarna som en sjal.

/Lisa