8 januari 2010

Dagens verk

För tre timmar sedan var jag hemma hos Carolina och fick hjälp med fotograferingen av min nu färdiga Moebius-sjal. Det stod i beskrivningen att det skulle bli en vacker sjal och visst jag är hemskt nöjd men vacker är nog lite till att ta i. Är mest imponerad av det enkla men häftiga mönstret med "skruven/vecket" fram.

Jag har stickat den i M&K baby ull och den är väldigt mjuk. Använde stickor no 5 och rätstickning med några hålvarv. Det gick fort och har varit en perfekt fika, prata eller titta på TV stickning.


Passar väldigt bra nu när det tydligen skall vara kallt i flera veckor till.

/Lisa

3 kommentarer:

  1. Snygg!
    Du frågade lite om min väst och jag svarar här för säkerhets skull så du inte missar svaret.
    Jag såg en liknande i en butik, förstås jättedyr, så jag försökte få till en liknande själv. Jag har använt stickor 9 och garn Gedifra Live som är precis som Eskimo. Till bakstycket la jag upp 45 m och framstycket 11 m . Sedan kan man nästan se på bilden hur många varv och maskor det är. /Marika

    SvaraRadera
  2. Mkt snygg!! Jag har stickat lite sjalar i denna teknik, men lite mindre varianter att dra upp över huvudet (se min blogg). Hur många maskor använde du till den här sjalen? Snyggt att blanda in lite hålvarv också!

    SvaraRadera