16 mars 2010

Paket

Min "bästis" har fyllt år och hon önskade sej en mörkgrå lövsjal. Detta är resultatet och jag hoppas verkligen att hon blev glad och att det var ok med denna väldigt mörk gråa färgen.







Carolina har gjort sjalen i fyra olika färger. Jag förstår varför för den är väldigt fin och rolig att sticka. Jag har använt alpacka tillsammans med vivaldi och stickor 7. Det gjorde att det gick relativt snabbt även om varven i slutet var långa, som alltid när man stickar sjalar.

/Lisa

13 mars 2010

Fel säsong

Fick ett super härligt illrött ullgarn av Alexandra i mitt garn och te paket för två veckor sedan och de har nu blivit till ett par Chevalier mittens. Har funderat på dessa vantar ett tag men dragit mej för det där med strumpstickor. Det verkade så krångligt och helt omöjligt.


Men det gick efter några försök och vantarna kommer säkert att bli använda även om vantsäsongen, äntligen, börjar lida mot sitt slut. Men det kommer fler vintrar och de ligger förhoppningsvis inte av sej.

Kommer nog att göra ett par till någon gång för jag gillade mönstret som var roligt att följa och lite av en utmaning. Fick repa upp några gånger och det tog ett tag att klura ut hur jag skulle fixa till tummen.


/Lisa
Garn och Te

Tack Alexandra för ett underbart paket fullt med garner och massor med annat. Jag blev otroligt glad.

Paketet innehöll:
2 nystan klarrätt ullgarn
1 härva blått tretrådigt ulgarn
1 nystan rosa "fluff" garn
1 rosa glasljusstake som hamnat på köksbordet och används flitigt
1 anteckningsbok
1 tygbit med häftig kantband till
2 sorters te
chocklas
1 häfte om nålbindning som jag själv varit på väg att köpa.

UNDERBART!

/Lisa